Van de Lentfert Hoeve

Talloze jaren ervaring, top resultaten, de juiste papieren en bedreven in africhting en – met name – kynologie; dat is de Lentfert Hoeve kennel uit Overdinkel. Eigenaar: Jan Lentfert.

Site: Kennel “Van de Lentfert Hoeve”

Facebook:
facebook.com/jan.lentfert
Instagram:
kennel_lentferthoeve_gsd

Dekberichten:

https://lentferthoeve.com/dekberichten/

****

November 2023: Ilona Sanders behaalde op 26/11 in Reken (DLD) het IGP2 met Xyrano van de Lentfert Hoeve met de volgende fantastische punten 96-90-97=283

Oktober 2023: Onze top teef Rayka v.d. Lentfert Hoeve IGP1 KKL HD/ED normal ZB-V1 is gedekt door de indrukwekkende Heartbreaker Hermann Team vom Holtkämper Hof IGP2 KKL HD/ED normal. Pups worden verwacht in januari.

September 2023: Xyrano liep V50 op de HZS in Nürnberg met daarbij een voortreffelijke moedproef.

April 2023: Tijdens een evaluatie van de prestaties in de GHKL op de HZS blijkt onze kennel in de absolute wereldtop te staan. Dit als enige nederlandse kennel! (2013-2023)

April 2023: Succesvol examen /Prüfung bij Gronau Buterland voor de Lentfert Hoeve:

Karel Teunissen met Watz v.d. Lentfert Hoeve IGP1 met 84-81-94=252

Ilona Sanders met Xambi v.d. Lentfert Hoeve IGP1 met 86-76-86=248

Ilona Sanders met Xyrano v.d. Lentfert hoeve IGP1 met 80-86-94=260.

November 2022: Waardering voor onze topper en stammoeder Häsel van de Lentfert Hoeve. Ze is inmiddels bijna 8 jaar en geniet al steeds meer van haar welverdiende oude dag:

Oktober 2022: De planning voor 2023 begint vorm te krijgen. Begin april staat er wederom in samenwerking met OG Buterland Gronau een tweedaagse Prüfung gepland. Wij van DWS denken daar met 6/8 BH en 13 IGP honden aan deel te kunnen nemen, mede gesteund door onze twee pakwerkers Ronald en Robin.

Ook in samenwerking met OG Buterland: Eind april/begin mei AD/UV Prüfung in Gronau. En daarna met 10/12 honden naar de aankeuring in Duitsland/LG Waterkant. Volop reuring en enthousiasme dus bij DWS55-Overdinkel.

Wat uiteraard wel bijzonder spijtig is dat één van de beste shows van Nederland wederom geen doorgang kan vinden: De provinciale clubmatch bij DWS. Geen erkende SV keurmeesters in Nederland en regelgeving van de VDH belemmeren dit, helaas!

September 2022: De aankomende toppers van het Z-nest, waaronder Zazu, Zara & Zera; hier lekker ballorig. Nest geboren op 4 augustus 2022, vader Xander v. Troje, moeder Häsel van de Lentfert Hoeve.

September 2022: Terugkijken op een unieke, daadwerkelijk nooit eerder vertoonde, prestatie.
8 (!) honden van 1 kennel – Van De Lentfert Hoeve – in de gebruikshondenklasse van het wereldkampioenschap 2021.

September 2022: Nieuwe Zuchtwertcijfers betreffende HD en grootte bij de SV. Rayka 73/97. Watz 71/99. Xyrano 81/96. Xambi 81/100. Xylla 81/100. Xara 91/98. Xaya 100/101. Chava 75/105. Alle teven niet groter dan 59 cm en beide reuen 63 cm. Watz is de zesde generatie <Lentfert Hoeve> met HD/ED normal. Resultaat van fokken met beleid. Voor de vele andere Lentfert Hoeve’s zie DOxS.

September 2022: Linde mast in actie met Xyrano van de Lentfert Hoeve, 1e plaats op de jeugdclubmatch in Hoogeveen!

Augustus 2022: Sportclub Overdinkel, hartelijk dank namens Kringgroep DWS-Overdinkel voor de gastvrijheid op jullie fantastische sportpark. Een geslaagde fotosessie van 15 honden met Tasos Magicon.

Augustus 2022: Nog steeds heel trots om als team tussen al deze grote namen te staan met 1 tot 2 nestjes per jaar ( Neyla- Paige-Quote-Rayco-Rayka-Resa-Tracko-Ted). Voor ons blijft gebruikswaarde, gezondheid en ras standaard een belangrijk goed. En deze prestatie is de eerste keer in de geschiedenis van de VDH. Maar ik geniet er nog evenzo van als toen der tijd ik tweevoudig winnaar van het NIAK werd.

Augustus 2022: Ook trots op onze Quote. Uit 4 dekkingen een nakomelingengroep kunnen presenteren. Zijn oudste zoon Mystic al met 19 maanden IGP1 met 97 manwerk!

2022: De jeugd heeft de toekomst, al is een zetje in de goede richting soms ook niet verkeerd..
Kleindochter Sam maakt in ieder geval alvast regelmatig kennis met de Duitse herder:

Juni 2022: Vandaag weer een super dag voor de Lentfert Hoeve op de goed georganiseerde
LG schau/clubmatch in Beuningen (GLD). Onze Xambi van de Lentfert Hoeve ( Xyrano vom Amur x
Häsel van de Lentfert Hoeve) werd op overtuigende wijze SG1 in een hele mooie, grote klasse onder keurmeester John Lijffijt. Veel complimenten gekregen van andere keurmeesters, deskundigen en liefhebbers. Trots!

Ook haar broer Xyrano deed het voortreffelijk en werd tweede onder keurmeester Norbert Wettlaufer. Groot compliment aan mede-eigenaresse Ilona Sanders voor het top aanroepen en trainen van deze twee toppers. Onze Chava van de Tienkamhoeve werd eveneens tweede. De Quote-zoon Magic Christmas von Wilden Dreizehn werd ook op overtuigende wijze SG1 in de LSH. Een groot compliment aan Marloes Jannink voor het TOP-voorbrengen, nogmaals bedankt. Het was als vanouds!

Juni 2022: We kijken terug op een zeer geslaagde jubileumviering. D.W.S. bestaat 65 jaar!

December 2021: Lentfert Hoeves op avontuur in Amerika. Tracko tijdens zijn eerste officiële show. Daarnaast een foto van de eerste pups van onze topper Quote:

December 2021: Mooie foto’s van Wobke (Liggend. Geboren 26.02.2021) en Xyrano van de Lentfert Hoeve (stand. Xyrano vom Amur x Hasel van de Lentfert Hoeve, 10mnd oud).

December 2021: Weer volop leesvoer. 8 honden met Vorzuglich uit onze kennel. Paige zelfs met de extra opmerking “Sehr lobenswerte TBS”, moedproef. Alle 8 HD normal, 7 ED normal en 1 FN.

Upcoming: Xambi van de Lentfert Hoeve (Links. Geb. 02.03.2021. V: Xyrano vom Amur, M: Häsel van de Lentfert Hoeve) & Watz van de Lentfert Hoeve (Rechts. Geb. 26.02.2021. V: Leroy vom Pendler, M: Rayka van de Lentfert Hoeve).

Oktober 2021: Super uitslagen op de clubmatch in Hoogeveen. De eerste resultaten van de Xyrano vom Amur x Häsel van de Lentfert Hoeve nakomelingen zijn veelbelovend:

Xara van de Lentfert Hoeve behaalde 1VB en Xaya v.d. Lentfert Hoeve 3VB.

Xyrano van de Lentfert Hoeve werd overtuigend 1VB in een hele goede klasse.

Uit een andere combinatie (V: Leroy Vom Pendler, M: Neyla van de Lentfert Hoeve) behaalde Chava van de Tienkamshoeve een knappe SG 1 in een hele mooie klasse.

Top vererving; daar gaat het om. Moeder: Häsel van de Lentfert Hoeve. VA1, Hollandsiegerin en V15, V8 én V3 op de HZS. Elke keer laat ze weer top manwerk zien. Uit de eerste twee nesten kwamen 3 top V honden met op de HZS geweldig goed manwerk. En nu ook nog de zeer veel belovende 8 maanden oude nakomelingen. Op volgorde van leeftijd: Häsel, Quote, Tracko. Ted, Xyrano, Xaya, Xara, Xilla en natuurlijk super Xambi. Van ‘oud’ naar ‘jong’ enkele nieuwe foto’s van de familie (Quote – Tracko – Xambi):

BZS 2021 (september): Maar liefst 8 honden van de Lentfert Hoeve kennel werden geslaagd uitgebracht op het WK 2021 in Nürnberg, met super manwerk en enkele zeer goede eindresultaten. Een unieke Nederlandse prestatie! Lees HIER het uitgebreide verslag. 

Resultaten: 

Anita Mooij met Paige van de Lentfert Hoeve V84

Ronald Tienkamp met Neyla van de Lentfert Hoeve V76

Jan Lentfert met Rayka van de Lentfert Hoeve V37

Alex de Graaf met Resa van de Lentfert Hoeve V10 LSH

Marloes Jannink met Ted van de Lentfert Hoeve V71

Karel Teunissen met Tracko van de Lentfert Hoeve V59

Roxana Mittemeier met Rayco van de Lentfert Hoeve V26 LSH

Jan Lentfert met Quote van de Lentfert Hoeve V6 LSH

Juli 2021

One to watch:

Xyrano van de Lentfert Hoeve (Xyrano vom Amur x Häsel van de Lentfert Hoeve)

Juni 2021: Op zaterdag 19 juni gingen we met 8 (!) honden naar de aankeuring in Thedinghausen (DLD), met als keurmeester Bernhard Erdmann en pakwerker Carsten Erdmann. Alle honden deden een voortreffelijke moedproef en kregen een prachtig keurbericht. De aangekeurde honden zijn: Jesse, Paige, Neyla, Rayco, Rayka, Resa, Ted en Tracko van de Lentfert Hoeve.

De keurmeester had nog nooit eerder meegemaakt dat er zoveel honden uit één kennel op een aankeuring kwamen. Eigenenaren en mede-eigenaren van harte gefeliciteerd!

Tracko van de Lentfert Hoeve, IGP1 HD/ED normal – lüw OCD: Nee – werd met een geweldig keurbericht en overtuigend manwerk aangekeurd.

Besondere vorzüge; sehr typvolle gesamterscheinung von richtige grösse, 64 cm. ZB vorzüglich.

Rayka van de Lentfert Hoeve, IGP1 HD/ED normal, werd met een fantastisch keurbericht aangekeurd.

Mei 2021: Quote, onze Welt Sieger.

Mei 2021: Onder keurmeester Alfred Maass slaagden op 15 mei bij kringgroep OG Buterland Tracko, Ted en Rayko van de Lentferthoeve voor IGP 1. Lizzy van de Lentfert Hoeve slaagde voor IGP 2 met 265 punten. Zij werd hiermee Tagessieger.

Maart 2021: Nieuw in onze kennel; de veelbelovende Chava van de Tienkamshoeve
(Leroy vom Pendler x Neyla van de Lentfert Hoeve):

December 2020: De jonge Lentfert Hoeve talenten Valdo en Resa in beeld:

December 2020: Op 6 december is het exact 50 jaar geleden dat ik als 13 jarige mijn eerste Duitse Herder mocht ophalen. In de stromende regen na het sinterklaasfeest bij Opa en Oma in Oldenzaal terug op de fiets naar Overdinkel zei m’n moeder onderweg. Jan, we hebben besloten dat je Centa vom Alten Turm mag ophalen. Samen met mijn zus Rita gingen we naar Henk Eskes toe en betaalden 5 gulden. In zijn werkbusje bracht hij ons met de fietsen en hond naar de Invalsweg in Overdinkel. Ik was de koning te rijk en vanmorgen zag ik nog mijn eerste VDH-blaadje uit 1970. Al 50 jaar lid van DWS en VDH, en daarbij alles behaald aan titels en succes in de sport en fok met vele mooie herinneringen ook aan m’n zus. ( foto, ik met Cacar van staring winnaar NIAK 1973/74 en 2019 Welt-Junghundsieger).

November 2020: Nieuwe beelden van onze nieuwe topper Tracko van de Lentfert Hoeve:

Oktober 2020: Zeer geslaagd weekend voor onze kennel op de Prüfung bij OG Buterland-Gronau.

Geslaagde honden van de Lentfert Hoeve:

Voor BH/VZH: Karel Teunissen met Tracko. Marloes Jannink met Ted.

Voor IGP1: Anita Mooij-kuiper met Paige, Tagsiegerin met 265 punten & Karel Teunissen met Rayka. Ook Marloes Jannink met Resa en Marjan Spenkelink met Leah.

Voor IGP 2 slaagde ik zelf met Quote.

en voor IGP 3: Ilona Sanders met Häsel. 85 + 87 + 92 = 264 punten!

Keurmeester was dhr. Alfred Maass.

September 2020 Häsel van de Lentfert Hoeve liep in een hele mooie klasse V1 (1e uitmuntend van 22 honden) op de Schau in Espelkamp onder keurmeester Helmut Buss.

Augustus 2020: Na een zeer warme periode, waarin verkoeling soms noodzakelijk was…

Doorstond Ted van de Lentfert Hoeve op meer dan overtuigende wijze de Wesentest onder keurmeester Andre Kilian in Oldenburg.

Ook bleek Tracko van de Lentfert Hoeve, net als zijn broers, HD/ED normal

Juli 2020: Onze wereldkampioen Quote van de lentfert Hoeve is met een top keurbericht aangekeurd in Papenburg onder keurmeester Helmut Buss: “Besondere vorzüge; absolut mittelgross, sehr kraft und gehaltvoll mit sehr gute pigmentierung.”

Hieronder enkele fragmenten:


2020: Bijzonder trots zijn we op de nieuwe super lage zuchtwertcijfers van de HD beoordelingen bij de SV. De richtlijn van de SV is: 70 is ideaal en boven de 125 het advies om niet te fokken. Een fokcombinatie mag ook niet boven de 200 uitkomen. De cijfers worden berekend over de gehele familie tot neven en nichten aan toe, dus dit is een sterke leidraad voor kwaliteit. Enkele van onze cijfers:

Häsel 76, Lizzy 75, Quote 73, Tracko-Ted en Tacko 76, Rayka-Resa-Rayco 74, Paige 73 en Neyla 76.

Een super gezonde stam dus, en allen HD en ED normal. Ze kunnen veel betekenen voor de fok. Zo is Quote ook getest en DM-vrij. Gezondheid is de basis!

Juni 2020: Vol overgave behaalde Quote van de Lentfert Hoeve zijn UV/AD examen onder keurmeester Friedrich Gerstenberg in Gütersloh. Dhr. Gerstenberg was lovend over Quote zijn werkdrift en temperament. Zie hem hier in actie op onze club DWS 55 in Overdinkel:

Juni 2020: Groot nieuws! Eloy van de Lentfert Hoeve werd VA Argentinië!

Maart 2020: Quote van de Lentfert Hoeve behaalde op 1 maart op overtuigende wijze zijn IGP 1 bij OG-Holtkamp onder Leistungsrichter Andre Kilian.

Oktober 2019

Nieuwe foto’s van Quote, Junghund Weltsieger:

September 2019

Quote & Häsel behaalden beide de 1e plaats in Espelkamp Dld. onder keurmeester Horst Janssen. Rayka behaalde de 2e plaats.

Tevens september 2019

Een droom is uitgekomen op de Weltsiegerhauptzuchtschau 2019 in Nürnberg: 

WELTJUNGHUNDSIEGER 2019 LSH: Quote van de Lentfert Hoeve HD/ED normal (Lex vom Waldfurter Wald x Häsel van de Lentfert Hoeve}

De eerste keer in Nederland dat een in NL gefokte LSH dit bereikt.

Zijn moeder behaalde eveneens een Wereldprestatie:

Häsel van de Lentfert Hoeve  IPO2 KKL HD/ED normal. Vorzüglich 2 (Later aangepast naar V3), net achter de Auslese. Het is de laatste 20 jaar niet meer voorgekomen dat een Nederlandse teef zo hoog eindigt.

Super trots zijn we op onze honden en het geweldige team ‘Van de Lentfert Hoeve’, en dankbaar richting Kringgroep DWS55 Overdinkel voor alle hulp en ondersteuning. Met name richting de jeugdige leden voor de hulp bij de conditie en show training. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Een mooie SG behaalden Rayco en Resa van de Lentfert Hoeve van Roxana Mittemeier en Alex de Graaf.

Augustus 2019: Rayco, Resa en Rayka allen HD & ED normal!

Clubmatch resultaten in juli en augustus:

Häsel:   1e uitm NCM-Sappemeer – 3e Vorz LG Jugendschau in Kleve

Quote:  1e ZG NCM-Sappemeer – 1e SG LG jugendschau in Kleve

Rayka: 1e SG LG jugendschau in Kleve

Resa: 1e SG LG jungendschau in Kleve (LSH)

Tevens werden super resultaten behaald op de LG-Schau in Dümmer:

– Quote van de Lentfert Hoeve SG 4 in een sterke LSH reuen klasse
– Rayka v.d. Lentfert Hoeve 1
e SG en LG Siegerin in een hele mooie klasse.
– Häsel van de Lentfert Hoeve V-4 in in super sterke klasse.

[ Juni 2019 ] Rayka van de Lentfert Hoeve (Mede eig. Karel Teunissen) heeft 1e VV gelopen in Hoogeveen, met als voorbrengster Linde Mast. Zusterhond ‘Resa’ (Stand op rechts; eig. Alex de Graaf) heeft inmiddels ook meermaals topplaatsen gelopen.

[ Mei 2019 ] Quote van de Lentfert Hoeve heeft succesvol de Wesentest gedaan en tevens 1e ZG gelopen in ‘De Lier’, Zuid-Holland.

[ 2019 ] Eloy van de Lentfert Hoeve: V A-5 in Argentinië, in een klasse van 55 honden!

[ Maart 2019 ] Quote van de Lentfert Hoeve behaalde recent de 1e plaats bij de Provinciale clubmatch in Overdinkel, evenals de prijs voor beste langhaar van de provincie Overijssel. Hij komt eraan!

Häsel Van De Lentfert Hoeve, V8 op het WK 2018.Foto’s: Steve Gish.

Update september 2018:

Na het behalen van het nederlands kampioenschap (VA1), leverde Häsel van de Lentfert Hoeve een absolute TOP-prestatie op de wereldtentoonstelling (Hauptzuchtschau) in Nürnberg.

8e Vorzüglich in de gebruikshondeklasse. Nadat ze vrijdag’s zeer goed manwerk had laten zien ( geleidster; Ilona Sanders) mocht ze zondag’s weer verschijnen in de hoofdring in het Max-Morlock stadion.

Hier werd ze vakkundig voorgebracht door Remco Vrijbloed en toonde hier haar loopvreugde en fenomenale gangwerk. Al vele jaren is er niet een Nederlands teef zo hoog geëindigd. We zijn daarom bijzonder trots.

[ Update juli 2018 ] 

Häsel v.d. lentfert Hoeve is geworden V-Auslese 1 (Nederlands kampioene) op de Kampioensclubmatch 2018 in Roermond!

Keurmeester: Peter Nefs.

Tevens was Häsel de beste teef bij het manwerk (zeer uitgesproken), evenals haar moeder in 2014.

  • Tevens dank aan Ilona Sanders en voorbrenger Remco Vrijbloed.


Februari: Er werden enkele prachtige, nieuwe foto’s (klik!) van onze honden genomen door de top-fotograaf Kyung Ho Lee, en tot onze verrassing stond Häsel van de Lentfert Hoeve ineens prominent op de voorkant van de nieuwe VDH ledenpas:

Geweldig!

 [ Update september 2017]

Häsel van de Lentfert Hoeve (IPO2), o.a. beste teef van de provincie Overijssel, V1 onder Norbert Scharschmidt in Asperden en 1e vorzüglich onder keurmeester Friedrich Gerstenberg in Peine (DLD) is geworden:

V15 Vorzuglich op de Bundes Hauptzuchtschau in Ulm 2017!!!

Vrije draf met Häsel

Citaat keurmeester Helmut Buss:

“Sehr belastbare Hündin von der richtige grösse.”


Ook Felix van de Lentfert Hoeve, hier top voorgebracht door Marloes Jannink, behaalde een prachtige V56 in Ulm


Eloy van de Lentfert Hoeve (Nickname ‘Al Capone’) maakt met zijn nakomelingen furore tijdens zijn opmars in Italië en – binnenkort – Argentinië!


Een paar foto’s van de provinciaal kampioen IPO2: Cailin van de Lentfert Hoeve HD/ED normal, Sp-V – Aangekeurd voor het leven – hier aan het werk in Raalte:Voor meer informatie:

Eigenaar: Jan Lentfert

lentfert@home.nl

053-5362780 / 06-51497879

Site: Kennel “Van de Lentfert Hoeve”

Facebook: jan.lentfert

Instagram: Kennel_lentferthoeve_gsd


Een sfeervolle  impressie van de hoeve:

lentferthoeve