Van de Lentfert Hoeve

Talloze jaren ervaring, top resultaten, de juiste papieren en bedreven in africhting en – met name – kynologie; dat is de Lentfert Hoeve kennel uit Overdinkel. Eigenaar: Jan Lentfert.

Site: Kennel “Van de Lentfert Hoeve”

Facebook:
facebook.com/jan.lentfert
Instagram:
kennel_lentferthoeve_gsd

Oktober 2020: Zeer geslaagd weekend voor onze kennel op de Prüfung bij OG Buterland-Gronau.

Geslaagden:

Voor BH/VZH, Karel Teunissen met Tracko, Marloes Jannink met Ted.

Voor IGP1, Anita Mooij-kuiper met Paige, Tagsiegerin met 265 punten & Karel Teunissen met Rayka. Ook Marloes Jannink met Resa en Marjan Spenkelink met Leah.

Voor IGP 2 ik, Jan Lentfert, met Quote.

en voor IGP 3 Ilona Sanders met Häsel: 85+87+92=264 punten! Keurmeester was dhr. Alfred Maass.

September 2020 Häsel van de Lentfert Hoeve liep in een hele mooie klasse V1 (1e uitmuntend van 22 honden) op de Schau in Espelkamp onder keurmeester Helmut Buss.

Augustus 2020: Na een zeer warme periode, waarin verkoeling soms noodzakelijk was…

Doorstond Ted van de Lentfert Hoeve op meer dan overtuigende wijze de Wesentest onder keurmeester Andre Kilian in Oldenburg.

Ook bleek Tacko van de Lentfert Hoeve, net als zijn broers, HD/ED normal.

Juli 2020: Lizzy van de Lentfert Hoeve, gedekt door topreu Xander von der Pfalzperle, inmiddels trotse moeder van 3 gezonde pups:

Juli 2020: Onze wereldkampioen Quote van de lentfert Hoeve is met een top keurbericht aangekeurd in Papenburg onder keurmeester Helmut Buss: “Besondere vorzüge; absolut mittelgross, sehr kraft und gehaltvoll mit sehr gute pigmentierung.”

Hieronder enkele fragmenten:


2020: Bijzonder trots zijn we op de nieuwe super lage zuchtwertcijfers van de HD beoordelingen bij de SV. De richtlijn van de SV is: 70 is ideaal en boven de 125 het advies om niet te fokken. Een fokcombinatie mag ook niet boven de 200 uitkomen. De cijfers worden berekend over de gehele familie tot neven en nichten aan toe, dus dit is een sterke leidraad voor kwaliteit. Enkele van onze cijfers:

Häsel 76, Lizzy 75, Quote 73, Tracko-Ted en Tacko 76, Rayka-Resa-Rayco 74, Paige 73 en Neyla 76.

Een super gezonde stam dus, en allen HD en ED normal. Ze kunnen veel betekenen voor de fok. Zo is Quote ook getest en DM-vrij. Gezondheid is de basis!

Juni 2020: Lizzy van de Lentfert Hoeve IGP1 KKL HD/ED normal is gedekt door de Topreu;  Xandur van de Pfalzperle IGP3 KKL.

Juni 2020: Vol overgave behaalde Quote van de Lentfert Hoeve zijn UV/AD examen onder keurmeester Friedrich Gerstenberg in Gütersloh. Dhr. Gerstenberg was lovend over Quote zijn werkdrift en temperament. Zie hem hier in actie op onze club DWS 55 in Overdinkel:

Juni 2020: Groot nieuws! Eloy van de Lentfert Hoeve werd VA Argentinië!

Upcoming: Tracko van de Lentfert Hoeve (Häsel van de Lentfert Hoeve x Gary vom Hühnegrab)

Maart 2020: Häsel van de Lentfert Hoeve (V3 BSZS 2019) is trotse moeder geworden van 4 zonen en 2 dochters. Vader: Omen vom Frankengold, IGP1 KKL HD/ED normal. Moeder en pups maken het goed.

Maart 2020: Quote van de Lentfert Hoeve behaalde op 1 maart op overtuigende wijze zijn IGP 1 bij OG-Holtkamp onder Leistungsrichter Andre Kilian.

Oktober 2019

Nieuwe foto’s van Quote, Junghund Weltsieger:

September 2019

Quote & Häsel behaalden beide de 1e plaats in Espelkamp Dld. onder keurmeester Horst Janssen. Rayka behaalde de 2e plaats.

Tevens september 2019

Een droom is uitgekomen op de Weltsiegerhauptzuchtschau 2019 in Nürnberg: 

WELTJUNGHUNDSIEGER 2019 LSH: Quote van de Lentfert Hoeve HD/ED normal (Lex vom Waldfurter Wald x Häsel van de Lentfert Hoeve}

De eerste keer in Nederland dat een in NL gefokte LSH dit bereikt.

Zijn moeder behaalde eveneens een Wereldprestatie:

Häsel van de Lentfert Hoeve  IPO2 KKL HD/ED normal. Vorzüglich 2 (Later aangepast naar V3), net achter de Auslese. Het is de laatste 20 jaar niet meer voorgekomen dat een Nederlandse teef zo hoog eindigt.

Super trots zijn we op onze honden en het geweldige team ‘Van de Lentfert Hoeve’, en dankbaar richting Kringgroep DWS55 Overdinkel voor alle hulp en ondersteuning. Met name richting de jeugdige leden voor de hulp bij de conditie en show training. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Een mooie SG behaalden Rayco en Resa van de Lentfert Hoeve van Roxana Mittemeier en Alex de Graaf.

Augustus 2019: Rayco, Resa en Rayka allen HD & ED normal!

Clubmatch resultaten in juli en augustus:

Häsel:   1e uitm NCM-Sappemeer – 3e Vorz LG Jugendschau in Kleve

Quote:  1e ZG NCM-Sappemeer – 1e SG LG jugendschau in Kleve

Rayka: 1e SG LG jugendschau in Kleve

Resa: 1e SG LG jungendschau in Kleve (LSH)

Tevens werden super resultaten behaald op de LG-Schau in Dümmer:

– Quote van de Lentfert Hoeve SG 4 in een sterke LSH reuen klasse
– Rayka v.d. Lentfert Hoeve 1
e SG en LG Siegerin in een hele mooie klasse.
– Häsel van de Lentfert Hoeve V-4 in in super sterke klasse.

[ Juni 2019 ] Rayka van de Lentfert Hoeve (Mede eig. Karel Teunissen) heeft 1e VV gelopen in Hoogeveen, met als voorbrengster Linde Mast. Zusterhond ‘Resa’ (Stand op rechts; eig. Alex de Graaf) heeft inmiddels ook meermaals topplaatsen gelopen.

[ Mei 2019 ] Quote van de Lentfert Hoeve heeft succesvol de Wesentest gedaan en tevens 1e ZG gelopen in ‘De Lier’, Zuid-Holland.

[ 2019 ] Eloy van de Lentfert Hoeve: V A-5 in Argentinië, in een klasse van 55 honden!

[ Maart 2019 ] Quote van de Lentfert Hoeve behaalde recent de 1e plaats bij de Provinciale clubmatch in Overdinkel, evenals de prijs voor beste langhaar van de provincie Overijssel. Hij komt eraan!

De VA-1 NL , V15 HZS 2017, V8 HZS 2018 (super moedproef op alle evenementen) Häsel van de Lentfert Hoeve, IPO2 KKL, werd gedekt door de Weltsieger 2017 Gary vom Hühnegrab, IPO3 KKL HD/ED normal. Inmiddels 5 gezonde pups ter wereld.

Häsel Van De Lentfert Hoeve, V8 op het WK 2018.Foto’s: Steve Gish.

Update september 2018:

Na het behalen van het nederlands kampioenschap (VA1), leverde Häsel van de Lentfert Hoeve een absolute TOP-prestatie op de wereldtentoonstelling (Hauptzuchtschau) in Nürnberg.

8e Vorzüglich in de gebruikshondeklasse. Nadat ze vrijdag’s zeer goed manwerk had laten zien ( geleidster; Ilona Sanders) mocht ze zondag’s weer verschijnen in de hoofdring in het Max-Morlock stadion.

Hier werd ze vakkundig voorgebracht door Remco Vrijbloed en toonde hier haar loopvreugde en fenomenale gangwerk. Al vele jaren is er niet een Nederlands teef zo hoog geëindigd. We zijn daarom bijzonder trots.

[ Update juli 2018 ] 

Häsel v.d. lentfert Hoeve is geworden V-Auslese 1 (Nederlands kampioene) op de Kampioensclubmatch 2018 in Roermond!

Keurmeester: Peter Nefs.

Tevens was Häsel de beste teef bij het manwerk (zeer uitgesproken), evenals haar moeder in 2014.

  • Tevens dank aan Ilona Sanders en voorbrenger Remco Vrijbloed.


Februari: Er werden enkele prachtige, nieuwe foto’s (klik!) van onze honden genomen door de top-fotograaf Kyung Ho Lee, en tot onze verrassing stond Häsel van de Lentfert Hoeve ineens prominent op de voorkant van de nieuwe VDH ledenpas:

Geweldig!

 [ Update september 2017]

Häsel van de Lentfert Hoeve (IPO2), o.a. beste teef van de provincie Overijssel, V1 onder Norbert Scharschmidt in Asperden en 1e vorzüglich onder keurmeester Friedrich Gerstenberg in Peine (DLD) is geworden:

V15 Vorzuglich op de Bundes Hauptzuchtschau in Ulm 2017!!!

Vrije draf met Häsel

Citaat keurmeester Helmut Buss:

“Sehr belastbare Hündin von der richtige grösse.”


Ook Felix van de Lentfert Hoeve, hier top voorgebracht door Marloes Jannink, behaalde een prachtige V56 in Ulm


Eloy van de Lentfert Hoeve (Nickname ‘Al Capone’) maakt met zijn nakomelingen furore tijdens zijn opmars in Italië en – binnenkort – Argentinië!


Een paar foto’s van de provinciaal kampioen IPO2: Cailin van de Lentfert Hoeve HD/ED normal, Sp-V – Aangekeurd voor het leven – hier aan het werk in Raalte:Voor meer informatie:

Eigenaar: Jan Lentfert

lentfert@home.nl

053-5362780 / 06-51497879

Site: Kennel “Van de Lentfert Hoeve”

Facebook: jan.lentfert

Instagram: Kennel_lentferthoeve_gsd


Een sfeervolle  impressie van de hoeve:

lentferthoeve